Green wall solution

The brief for this project was to hide all the air-conditioning units in the inner courtyard of the hotel, in which premium rooms looked directly out on to air-conditioning units that were 3.5m high and really noisy when running. Vistagreen was asked to design a wall that was at least 4m high to obscure the view, but also allow access for maintenance of the machinery. We designed a timber-framed structure which we clad with Vistagreen Signature Panels, adding additional foliage from our Colour Boxes to create larger drifts of grasses and foliage with a small smash of colour from some delicate light green/yellow flowers. The green wall also provided an acoustic benefit, as it lowered the noise level of the air-conditioning units.

Above all, the wall had to look attractive all year round to create a calming and tranquil view from the hotel bedrooms and corridors. Instead of being less-attractive rooms with an unsightly view, these are now premium rooms looking out on to a beautiful green wall. This solution could never had been achieved with real plants due to the site location, weight, maintenance andabove all cost, and overall resulted in a better-looking wall than could have ever have been achieved with real plants.

Noise reduction of air conditioning units with artificial green panel screening for hotel in London

Noise reduction of air conditioning units with artificial green panel screening for hotel in London

NEXT STEPS...

Click below to get in touch or to discuss your requirements with us

Get In Touch

More case studies