Designer Wall of Lush Greenery

What was once a dull, lifeless courtyard wall became a veritable mini forest of lush greenery with the installation of Vistagreen’s mixed foliage panels. Staff at the property investment company in central London now delight in their courtyard garden, the rhapsodic sight of various plantings racing along its stretch of wall providing both a sense of calm and aesthetic pleasure.

Previous attempts at live planting had failed due to relatively low levels of natural light reaching the area.  The Spartan look of the garden was uninspiring for those bolting from their desks for a quick break.  Now with a refreshing impasto of green, the internal courtyard garden serves as an inviting space for both guests and employees.

The density of the installation also produced an unintended but welcome acoustic bonus-- soundproofing that minimized surrounding noise and heightened the calming effect of the space.

Outdoor artificial green wall for the corporate office environment London was transformed with all year round lush greenery mix foliage improves sound proofing
Outdoor artificial green wall for the corporate office environment London was transformed with all year round lush greenery mix foliage improves sound proofing
Outdoor artificial green wall for the corporate office environment London was transformed with all year round lush greenery mix foliage improves sound proofing
Outdoor artificial green wall for the corporate office environment London was transformed with all year round lush greenery mix foliage improves sound proofing

NEXT STEPS...

Click below to get in touch or to discuss your requirements with us

Get In Touch

More case studies